У січні ціна на газ зросте на 14 %, попри обіцянки Зеленського

27.12.2020 10:34   -

Компанія “Нафтогаз України” заявила про підвищення тарифу на природний газ для побутових споживачів на 14% – до 7,22 грн/куб.м.

Про це повідомляється в заяві на сайті компанії.

Ціна на природний газ у січні для населення в рамках тарифу «Місячний» складає 7,22 грн/куб.м. з ПДВ, без вартості розподілу (доставки). Зазначимо, що ціна на блакитне паливо від газопостачальної компанії «Нафтогаз України» у січні традиційно лишається нижчою за середньоринкову“, – сказано в повідомленні.

У компанії пояснюють підвищення сезонним зростанням попиту на блакитне паливо та збільшенням оптових цін на пальне.

У грудні поточного року ціна складала 6,33 грн за кубометр газу.

У компанії наголошують, що встановлені ціни є все одно найнижчими в Україні, що стає можливим через оптимізацію цін для інших споживачів та гнучкою політикою закупівель.

Таку ціну компанія може собі дозволити завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковому контракту на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат – газопостачальна компанія не розбудовує широку мережу офлайнових сервісних центрів, а пропонує зручні сервіси онлайн та залучає для підключення та обслуговування відділення й офіси наших партнерів у рамках співпраці“, – заявляють у компанії.

Нагадаємо, що на початку грудня президент Володимир Зеленський пообіцяв, що ціна газу для населення буде зменшена – уряд, ніби, знайшов “цікаві рішення”. Як ці заяви співвідносяться з дійсністю – велика загадка.