В Москві, аби похвалитися кухнею перед Michelin, привласнили український борщ

27.12.2020 10:42   -

Керівництво Michelin вибачилось за “російський борщ” перед посольством України.

Посольство України у Франції заявило, що отримало вибачення від керівництва Michelin після того, як представники ресторанного гіда назвали у своєму пресрелізі борщ “російською стравою”.

Нове керівництво відомого ресторанного гіду, мабуть, було дуже простимульоване московською владою, що так несподівано, під час пандемії, й скандалу з гулфиком трусів Навального, вирішило раптово зайти до країни “Новічка” і чаю з полонієм.

Саме цей новопризначений міжнародний директор “Мішлен” Гвендаль Пулленнек розповів, що Москва є таємничою і непідвладною часу кулінарною перлиною. Що саме він цим хотів сказати важко зрозуміти, можливо, що як їли московити примітивні кислі щі, які нікому окрім місцевих жебраків не до смаку, так нічого нового вигадати й не спромоглися, лише вкрасти й привласнити польську wódka – русская водка, адже ніколи росіяни не переймалися чистотою алкоголю, їх цілком влаштовувала сивушна брага, а ось тепер і український борщ намагаються видати за свій.

 Представники рейтингу навіть поїхали до самої Москви, аби знайти там традиційні рецепти приготування нашого борщу.

Як наголошується в заяві, опублікованій 21 грудня на офіційному сайті, – в московських ресторанах виявили чудові страви – камчатський краб, бородинський хліб, палтус і сметана. А також представники ресторанного гіду відзначили місцеві овочі й трави, які в московських ресторанах додають у таку знамениту страву, як … російський борщ.

Мішлен, іноді також згадується як «Червоний путівник», один з найбільш відомих і впливових ресторанних рейтингів.  Випускається він з 1900 року. За ним присуджуються, так звані “зірки Мішлен”. Одна зірка означає “дуже хороший ресторан”, дві зірки – “відмінна кухня” і три зірки – “чудова кухня”, заради якої варто запланувати і окрему подорож.

Нагадуємо, що 22 грудня  відбулося змагання з приготування українського борщу між політиками. Четверо міністрів і один віце-прем’єр змагалися в кулінарному мистецтві. Страва хоч і готується за традиційним рецептом, але готує його кожен на власний смак.

Судив батл Євген Клопотенко, відомий український шеф-кухар. Йому ми зобов’язані ідеєю внести борщ до світового списку культурної спадщини ЮНЕСКО. А також тим, що Міністерство культури України додало борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.