Надзвичайна негода вирує в Італії: торнадо, град, повінь. Є жертви

01.09.2020 10:23   -

Сильний вітер, торнадо та гігантський град – ця надзвичайна негода вразила багато районів півночі та центру Італії, внаслідок чого загинули щонайменше четверо відпочивальників, – повідомляє The Local.

Два німецьких туристи загинули в неділю вночі під час сильної повені на дорозі у Південному Тіролі. Автомобіль зіткнувся з вантажівкою, у результаті чого загинули двоє пасажирів; 45-річний чоловік і 67-річна жінка.

Також повідомляється, що 38-річний чоловік пропав безвісти в районі Варезе після того, як його змило рікою.

У Тоскані дві дівчинки у віці 3 і 14 років загинули в суботу ввечері, коли, як повідомляється, торнадо вирвало з коренем дерево, яке впало на їхній намет у кемпінгу.

 

Залізничні колії у багатьох постраждалих від стихії районах залишаються закритими.

Місто Верона готується до подальшої повені після того, як з 23 серпня на нього обрушилися кілька хвиль негоди, при цьому сильні вітри і гігантський град також завдали значної шкоди в цьому районі.

Появилось видео торнадо в Италии - Korrespondent.net

Повідомлялося про серйозні пошкодження в більшій частині регіону Венето, особливо сильно постраждали райони Віченца і Беллуно. Знаменитий гірськолижний курорт Кортіна д’Ампеццо в Беллуно постраждав від зсувів через сильний вітер і проливний дощ.

Погана погода досягла регіону Ломбардії, з Кремони і Мантуї надійшли повідомлення про град “розміром з яйце”. А в Бергамо пожежникам довелося розчистити дороги, непрохідні через сильний град.

Severe storms with giant hail and tornadoes hit northern Italy, leaving at  least 4 people dead

У зв’язку з тим, що хвиля поганої погоди, як очікується, пошириться на південь в понеділок і вівторок, було оголошено “жовті” попередження для регіонів Абруццо, Емілія-Романья, Марке, Молізе, Апулія, Сицилія, Тоскана та Умбрія, – йдеться у повідомленні.