Електромобілі та інтернет-торгівля зростають, а решта мільярдерів зубожіють

01.09.2020 10:32   -

За даними Bloomberg всі найбагатші люди планети з першої десятки втрачають мільйони окрім Ілона Маска і Джеффрі Безоса.

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск вийшов на третє місце в списку найбагатших людей світу. Він випередив в списку засновника Facebook Марка Цукерберга, який опустився на четвертий рядок рейтингу.

Перше місце утримує Джефф Безос зі статками в 202 млрд доларів, – засновник Amazon, найбільшої в світі за обігом компанія, що продає товари та послуги через Інтернет. Amazon має окремі сайти для роздрібної торгівлі у США, Великій Британії, Ірландії, Франції, Канаді, Німеччині, Італії, Іспанії, Нідерландах, Австралії, Бразилії, Японії, Китаї, Індії та Мексиці 2019 року компанія стала найдорожчою у світі, обійшовши Microsoft.

Другу позицію займає засновник американської корпорації Microsoft Білл Гейтс зі 125 млрд доларів.

Як пише Bloomberg, статки Маска стрімко зросли цього року на 87,8 млрд на тлі збільшення вартості акцій Tesla майже на 500%. Ринкова вартість Tesla 454 млрд доларів в даний час перевищує ринкову вартість американського роздрібного гіганта Walmart Inc. – мережа однотипних універсальних магазинів, де продаються товари за цінами, нижчими середніх (найбільша мережа роздрібної торгівлі в США й Канаді).

Tesla's Brand Believers