Відремонтовану та модернізовану техніку передано до війська

01.09.2020 10:09   -

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передав державному замовнику чергову партію бойових машин піхоти після капітального та регламентного ремонту, зокрема понад два десятки БМП-1 та близько десятка БМП-2. Військову техніку було відремонтовано в рамках державного оборонного замовлення 2020 року, – повідомляє АРМІЯ INFORM.

Бойові машини не лише відремонтували, а й модернізували, а саме – в процесі ремонту БМП отримали сучасні навігаційні системи, оптичні прилади та приціли вітчизняного виробництва. Додатково на машини було встановлено фари інфрачервоного випромінювання та освітлювальні фари з використанням сучасних діодних ламп.

Житомирський бронетанковий завод передав війську чергову партію бойових машин піхоти

Працівники підприємства відновили боєздатність усіх систем та агрегатів, замінили несправні прилади, перевірили роботу озброєння тощо. Крім того, частково на певних зразках відремонтованої техніки було використано гусеничні стрічки власного виробництва ЖБТЗ.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» займається виготовленням, глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової та спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їхній базі. Наразі триває модернізація виробничих потужностей підприємства через впровадження новітніх енергоощадних технологій виробництва, – інформує АРМІЯ INFORM.