На Слобожанському проспекті міняють трубопровід опалення, яким подається тепло у 25 будинків, школу та дитсадок

02.08.2021 17:08   -

2 серпня у Дніпрі розпочали ремонт магістрального трубопроводу опалення по проспекту Слобожанському у районі будинків № 10 та № 13. Проведення таких робіт важливе, адже ділянка, яку ремонтують, забезпечує теплом 25 житлових будинків, дитячий садок та школу. Через це на проспекті тимчасово (до повного завершення робіт) звузили середню смугу проїжджої частини.  

«Ми замінимо 300 метрів підземної труби: дві основні та дві резервні «нитки» під проспектом і частково до нього. Розкопувати дорогу на цій ділянці повністю ми не будемо. Проведемо лише звуження середньої смуги. Це пов’язане із необхідністю обійти каналізаційний колектор, який лежить у центрі проспекту. Завершити роботи плануємо 12 серпня цього року. Затримати нас можуть тільки погодні умови», – сказав головний інженер КП «Коменергосервіс» ДМР Герман Ликасов.

Майстер дільниці Павло Стружевський розповів, як мінятимуть старі труби: «Спочатку знімемо верхній шар ґрунту, потім піднімемо плиту та виріжемо невелику частину труби, і за допомогою екскаватора проштовхуватимемо нову трубу, виштовхуючи стару з лотків під землею. На виході стару різатимуть та демонтуватимуть. Нові ж труби вже попередньо ізольовані, а значить захищені від руйнівного впливу води та землі. Їхній термін експлуатації становить понад 25-30 років».