На Харківщині працівники ТЦК крали газ з магістралі під час комендантської години

14.03.2024 09:23   -

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру групі з чотирьох колишніх працівників ТЦК, які таємно викрадали газовий конденсат з магістральних трубопроводів. Їм інкримінують крадіжку в особливо великих розмірах, вчинену організованою групою в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 185 КК України). Про це повідомляє 49000 із посиланням на Facebook-сторінку Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Слідством встановлено, що колишній стрілець-помічник гранатометника одного з РТЦК та СП Харківської області організував групу, до якої увійшли інші колишні військовослужбовці цього ж центру.

Зловмисники користувалися можливістю вільно пересуватися під час комендантської години та за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки.

В результаті їхніх дій Філії УПГГК АТ «Укргазвидобування» було завдано шкоди на суму понад 400 тисяч гривень.

Дії зловмисників могли призвести до аварії, пожежі, значного забруднення довкілля, спричинити загибель людей чи інші тяжкі наслідки.

Триває слідство. Правоохоронці проводять заходи для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності можливих спільників підозрюваних. Колишнім співробітникам ТЦК загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.