На фронті була тиха ніч

28.07.2020 09:21   -

Штаб ООС повідомив про те, що з початку доби 28 липня провокацій та обстрілів з боку російсько-терористичних угруповань на лінії розмежування військ на Донбасі не було.

Окрім учорашніх двох випадків порушення режиму тиші з боку терористів, інших випадків відкриття вогню ворогом штаб ООС не зафіксував.

Від початку доби, станом на 7 годину ранку обстрілів в районі проведення операції Об’єднаних сил, не зафіксовано. Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника. На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано“, – сказано в повідомленні.

Невже перемир’я запрацює?!

Нагадаємо, що багато фахівців і публічних людей висловлювали сумнів щодо можливостей домовитись із бойовиками. Вчорашні обстріли українських позицій багато хто розцінив як доказ своєї правоти.

Спілкуюся з бійцями. Немає перемир’я. Росіяни валять з усього, що є. Включаючи гранатомети. Нашим відповідати заборонено. Зброю, більшу за автомат, командування заборонило використовувати або вивезло. Так Володимир Зеленський вчиться бути президентом. І вважає, що це оригінальне і свіже рішення – роззброїти армію і заборонити їй відповідати. Командуючий ООС каже: нічого не забрали, є штатна зброя. Це правда. Автомати є. Але навіть з нього у відповідь стріляти заборонено, бо треба продемонструвати мирні наміри. І соромно – за владу. І боляче – за армію“, – написав у Фейсбук журналіст Петро Шуклінов.