Українці брали участь у перевезенні 4 тон наркотиків по європейських країнах

28.07.2020 13:01   -
Автор:

Польське радіо інформує про затримання наркоперевізників. Наркотики було виявлено на рибальському човні, захопленому поблизу берегів штату Gracias a Dios, на сході Гондурасу. Було вилучено 900 кілограмів кокаїну у трьох прихованих відділеннях. Операцію проведено гондураськими військовими та поліцією під час спільної акції з колумбійськими службами безпеки. Троє громадян Гондурасу на борту було затримано.

Це друге перевезення наркотиків, перехоплене владою за тиждень, повідомила поліція Гондурасу. 20 липня поліція вже виявила 800 кілограмів кокаїну в літаку, який приземлився в прихованому у джунглях аеропорту в штаті Грасіас Діос.

Ці успішні затримання перевізників наркотиків є частиною шестилітньої боротьби, як було розпочато у Гондурасі 2014 року масштабну протинаркотичну операцію. Поліція та військові з Колумбії та американське протинаркотичне агентство DEA співпрацюють з владою Гондурасу. Мета масштабної тривалої  операції – зупинити контрабанду наркотиків з Південної Америки до США.

З цього приводу Польське радіо згадує власні успіхи щодо перешкоджання наркотрафіку в Європі, в якій брали участь і громадяни України, деякі обвинувачені діяли як частина організованої злочинної групи. “Обвинувальний акт було висунуто на 12 осіб із групи п’ятнадцяти осіб. Щодо двох осіб – громадян України – провадження було закінчено поданням обвинувального висновку в серпні 2019 року до Окружного суду Гданська, який засудив їх до 3 років та 6 місяців позбавлення волі та штрафу в на суму 10 000 злотих », – інформує ПК.

Група транспортувала заборонені речовини з території Іспанії та Італії до Великобританії, Німеччини, Латвії, Данії, Швеції та Норвегії. Члени групи перевезли майже 4 тони наркотиків, таких як гашиш, кокаїн та марихуана, – повідомляє ресурс.

Автор – Боніфацій