Терористи на Донбасі миру поки не хочуть

27.07.2020 18:15   -

Сьогодні минає перший день запровадження масштабного припинення вогню на лінії розмежування, втім поки що бойовики продовжують обстріли позицій українських військових. Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 27 липня 2020 року повідомляє про кілька фактів порушення режиму тиші з боку бойовиків, у той час як українські війська вогонь не відкривали.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне противник посеред ночі відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а біля Південного в обідню пору здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає. У військових частинах та підрозділах Об’єднаних сил панує здорова атмосфера. Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. На цій ділянці за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування поблизу українських позицій трьома протипіхотними мінами ПОМ-2“, – йдеться у повідомленні.

2 випадки порушення про ти 15 ще вчора – це, звичайно, прогрес. Будемо сподіватись, що провокації бойовиків припиняться.