На Донбасі загинули 2 українських воїна, ще 2 – поранені

13.04.2021 09:52   -

Прес-служба ООС повідомляє про нові втрати на Донбасі – в результаті обстрілу з боку терористів, 12 квітня загинув український військовослужбовець. Іще один захисник загинув уже сьогодні вранці, 13 квітня.

Внаслідок прицільного обстрілу позицій наших підрозділів збройними формуваннями Російської Федерації, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав вогнепальне кульове поранення, не сумісне з життям. … В районі населеного пункту МАЙОРСЬКЕ, БПЛА противника перетнувші лінію розмежування здійснили скидання гранат на позиції наших підрозділів, внаслідок чого один військовослужбовець отримав поранення, не сумісне з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблих”, – сказано в повідомленні.

Окрім того, ще 2 військовослужбовці зі складу об’єднаних сил вранці 13 квітня отримали поранення. Воїнам оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

Загалом, за минулу добу російські бойовики 17 разів порушили домовленості з припинення вогню. Терористи використовували кулемети, стрілецьку зброю, гранатомети та міномети.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», поблизу селища ПІВДЕННЕ противник вів обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, з озброєння БМП-1, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Неподалік населених пунктів ШУМИ та ЗАЙЦЕВЕ російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу селища НОВГОРОДСЬКЕ окупанти відкривали вогонь з озброєння бойових машин піхоти та станкових протитанкових гранатометів. У напрямку селища ЗОЛОТЕ-4 збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населеного пункту ПІСКИ, противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а біля КАМ’ЯНКИ – зі стрілецької зброї… У напрямку населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ, ворог двічі здійснив дистанційне мінування цивільної інфраструктури з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2“, – уточнює прес-служба.

Станом на 7 годину ранку, 13 квітня, російсько-окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню, з яких 1 обстріл позицій українських захисників та 2 перетини лінії розмежування ворожим БПЛА.Так, неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ противник відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.