На Донбасі загинув український військовий

11.01.2021 18:54   -

Нажаль, у 2021 році знову гинуть українські воїни – Українська делегація у Тристоронній контактній групі в Мінську сьогодні повідомила про загибель нашого військового.

Вояк загинув внаслідок обстрілу терористів районі населеного пункту Піски – там противник вів вогонь з великокаліберного кулемета, стрілецької та снайперської зброї.

Сьогодні 11.01.21, близько 15.30 в районі н.п Піски, внаслідок обстрілу з боку противника загинув військовослужбовець ЗСУ. Українською стороною СЦКК було задіяно координаційний механізм: введено «режим тиші», висунуто вимогу щодо припинення вогню, підготовлено та направлено ноту до СММ ОБСЄ. Українська делегація висловлює щирі співчуття рідним та близьким військового, що загинув за Україну“, – сказано в повідомленні.

Про деталі обставин загибелі українського захисника поки не повідомляється.

Загалом за попередній, 2020 рік, бойові втрати української армії склали 49 вбитих і більше 330 поранених.

Загалом сьогодні, 11 січня, у районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню. Окрім згаданої трагічної події, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік населеного пункту Павлопіль російсько-окупаційні війська відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомета, а в передмісті Авдіївки – з ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.