На Донбасі від ворожої кулі загинув український військовий

21.03.2021 08:18   -

Прес-служба ООС повідомляє про втрати серед наших захисників – 20 березня в результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав серйозне кульове поранення. Попри зусилля медиків, врятувати його життя не вдалося.

В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та на жаль, від отриманих поранень він помер під час евакуації до медичного закладу. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника“, – сказано в повідомленні прес-служби.

Загалом, за минулу добу, 20 березня, російські найманці 9 разів порушили домовленості з припинення вогню. Терористи здійснювали обстріли українських позицій із мінометів калібру 82 мм, стрілецької зброї, гранатомети та великокаліберні кулемети.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу селища ШУМИ – зі стрілецької зброї. В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем. По позиціях наших воїнів у передмісті ЛЕБЕДИНСЬКЕ – окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища ШИРОКИНЕ – вели вогонь із великокаліберних кулеметів“, – уточнюють у прес-службі.

Українські підрозділи вимушені були відкривати вогонь у відповідь.