На Донбасі терористи не припиняють обстрілів із заборонених домовленостями мінометів

30.12.2020 10:06   -

За повідомленням прес-служби ООС, за минулу добу, 29 грудня, російські найманці на Донбасі сім разів порушили режим припинення вогню.

Зокрема, терористи продовжують використання заборонених видів озброєння – за минулу добу зафіксовано обстріли українських позицій з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм.

Поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Неподалік Талаківки противник застосував станкові протитанкові гранатомети, а в районі населених пунктів Невельське та Авдіївка – підствольні гранатомети“, – сказано в повідомленні.

Українські підрозділи змушені були відповісти вогнем на обстріли терористів. Про випадки порушення домовленостей через Українську сторону СЦКК було повідомлено представників ОБСЄ.

Бойових втрат та поранень серед українських військових у зоні ООС не було.

Від початку поточної доби, 30 грудня, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, в районі населеного пункту Авдіївка ворог відкривав вогонь з ручного протитанкового та підствольного гранатомета.