Після зимових канікул школярі Дніпра два тижні навчатимуться дистанційно, – департамент гуманітарної політики

30.12.2020 19:47   -

Із 11 по 24 січня, після зимових канікул, школярі Дніпра навчатимуться дистанційно. Це регламентується постановою Кабінету Міністрів № 1236, повідомила під час пресконференції 30 грудня заступниця начальника відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Людмила Кошман.

«Учителі Дніпра вже мають досвід проведення онлайн-занять. Під час канікул кожен навчальний заклад визначається із платформами, на яких проходитимуть заняття. Крім того, усі заклади освіти вже отримали методичні матеріали щодо організації дистанційного навчання, зокрема, про санітарні норми користування комп’ютером для дітей різного віку», – зазначила Людмила Кошман.

Представниця батьківської громадськості школи № 134 Ольга Мороз наголосила, що дистанційне навчання зблизило учнів і вчителів: «На мою думку, діти навчилися правильно комунікувати з вчителями, не боятися ставити питання, у них з’явився діловий зв’язок, якого раніше не було».

У свою чергу Сергій Григор’єв, директор «Дніпровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. Олеся Гончара», розповів, що у Дніпрі зініціювали проведення олімпіад в онлайн-режимі.

«Для нашого навчального закладу дистанційне навчання не стало викликом. Ми вже багато років співпрацюємо з великими IT-компаніями. Восени виникла проблема, що олімпіади з різних предметів, які проходять щороку, не можна провести як зазвичай. Ми провели їх онлайн, сповістили про це заклади освіти. Всього ми провели 30 етапів олімпіад з різних предметів, а це близько 10 тис. робіт учасників. Це безцінний досвід, який ми зможемо використовувати й у майбутньому», – каже Сергій Григор’єв.