На Дніпропетровщині йде поглинання фермерських господарств

20.09.2017 13:30   -
Автор:

На Дніпропетровщині йде поглинання дрібних ферм великими агрохолдингами, що означає диктат цінової політики на продукцію та ризики для продовольчої безпеки держави.
Про це заявив голова асоціації фермерів Новомосковського району Олександр Суліма під час передачі “Наживо в ефірі 51-го телеканалу, повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“Йде поглинання дрібних ферм господарств в угоду агрохолдінгів, тобто вони хочуть збільшити свій банк землі за рахунок фермерських господарств і тих земель, які фермери орендують”, – зазначає він.
Читайте также: Рейдерів регіону “кришують” в столиці, – депутат облради
Він нагадав, що в розвинутих країнах Європи – Німеччина, Франція, Нідерланди – в структурі сільскогосподарського виробництва малі господарства мають 50-80 % виробництва і складають не більше 200 га. Ці господарства існують поряд з агрохолдінгами, що є продовольчою безпекою ЄС.
“Держава повинна повернутися лицем до фермерів. Ми на межі повного знищення. Якщо знищать фермерів, залишаться одні агрохолдінги, а це вже монополізація, диктат цінової політики на продукти і продовольча безпека держави”, – вважає Олександр Суліма.