На Дніпропетровщині перевірятимуть пункти поселення переселенців

15.06.2015 20:56   -
Автор:

За дорученням голови облдержадміністрації Валентина Резніченка створена спеціальна робоча група, яка перевіряє пункти поселення переселенців.
Про це повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Владислав Макаров, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
«Проблемні питання, які виникають у переселенців, ми вивчаємо безпосередньо на місцях, спілкуючись з людьми, які опинилися у складних умовах. Принципова позиція голови облдержадміністрації Валентина Резніченка – максимально залучити до роботи з переселенцями міжнародні та волонтерські організації, підвищити рівень участі держави у цьому питанні. Сьогодні ми розпочали з об’їзду невеликих міст та сільської місцевості, щоб ретельно вивчити проблематику», – сказав він.
Попередні результати перевірок вже говорять про те, що міжнародну гуманітарну допомогу сьогодні варто сконцентрувати на невеликих населених пунктах.
Читайте також: В Днепропетровске организовали диалог с переселенцами
«Статистика свідчить про те, що в області є райони та міста, в яких показники працевлаштування та рівень життя переселенців значно вищі, ніж в інших. Ми маємо зробити так, щоб люди, які були змушені покинути свої домівки, мали рівні умови життя та можливості працевлаштуватися», – додав Владислав Макаров.
Як зазначив радник голови облдержадміністрації Віталій Литвин, більше року тому Дніпропетровська область, як і Україна в цілому, була неготова до такого потоку переселенців, який виник через конфлікт, розв’язаний агресором на сході країни. У цих людей були певні проблеми, які потрібно було вирішувати без будь-яких вагань. Дніпропетровщина достатньо швидко скоординувала цю роботу, і співпраця з міжнародною спільнотою зайняла одне з пріоритетних місць у цьому питанні.
«Дніпропетровська область має ряд міжнародних партнерів, які на постійній основі допомагають переселенцям. Раніше міжнародні організації надавали гуманітарну допомогу – продуктові набори, засоби гігієни, теплі речі. Сьогодні ми переходимо на новий етап співробітництва – починаємо масштабні проекти з ремонту житла як для переселенців, так і для соціально незахищених жителів регіону», – сказав радник голови ОДА Віталій Литвин.
За його словами, для адміністрування таких проектів облдержадміністрація запрошує людей, які мають досвід в цій сфері.
Читайте також: Переселенці можуть отримати по $1 тис на розвиток бізнесу
На прикладі проектів допомоги для переселенців міжнародні партнери оцінюють готовність Дніпропетровщини реалізовувати інші проекти.
Як повідомлялося, завдяки співпраці з міжнародними партнерами в області побудовані 5 модульних містечок, за кошти ЄС будуть відремонтовані 15 об’єктів для проживання переселенців, 127 дітей переселенців та учасників АТО відпочили у Хорватії тощо. Кибер спорт невероятно быстро процветает, в последние 365 дней, денежность киберспорта стала больше на 129,6 процента (сообщает информ журнал espn.com). Из-за чего известно о новой компании где можно делать https://dota2livebets.com/ и даже отыграть большие деньги. Изначально компания предназначена для профессионалов в киберспорте, которые превосходно смыслят в киберспорте, знают слабые места команд, игроков и конечно их тактик
Нагадаємо, що нещодавно відбувся візит на Дніпропетровщину Міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який відвідав модульне містечко у Дніпропетровську.