У Дніпропетровську 35 держпослуг можна оформити онлайн

23.09.2015 15:57   -
Автор:

У Дніпропетровську вже 35 державних послуг можна оформити за допомогою інтернету. IT-волонтери займаються розвитком порталу державних послуг iGov. Дві сотні спеціалістів з України та світу безкоштовно створюють електронний сервіс у вільний від роботи час. На сьогодні в країні існує 570 послуг, які потрібно перевести в онлайн-формат. В найближчому майбутньому вони будуть реалізовані в двох третинах областей України.
У нашому регіоні процес переходу до електронних послуг йде найшвидшими темпами. Як доповів Дмитро Дубілет, керівник IT-напрямку ПриватБанка та радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації, до кінця року на Дніпропетровщині заплановано реалізувати 50% зазначених послуг.
«Вчора відбувся запуск електронної подачі документів для отримання допомоги по догляду за дитиною. Після оформлення заяви протягом десяти днів буде надаватися відповідь на запит. Однак у державні установи задля подачі оригіналів поки що потрібно ходити. Однак такі послуги як оформлення субсидії можна робити онлайн без надання документів», – розповів Дмитро.
На думку IT-спеціалістів, подібні нововведення зменшать рівень корупцію та будуть економити час громадян. Оплата послуг здійснюватиметься за допомогою онлайн-банкінгу, який є безпечним у підтвердженні персональних даних платника.
Щоденно аудиторія iGov нараховує до 10 тисяч користувачів. Масове інформування населення поки що не заплановане через невеликий відсоток реалізованої роботи.
За словами Дубілета, у майбутньому на Дніпропетровщині планується реалізація електронного проекту зі зняття реєстрації з місця проживання та реєстрації автомобілів в МРЕО.
За матеріалами: Дніпроград