На Дніпропетровщині судитимуть військового за вбивство дитини

12.01.2021 19:35   -

Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону розпочала кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило смерть потерпілого – повідомляє прес-служба прокуратури.

12 січня цього року, водій автомобіля «Daewoo Nexia», військовослужбовець однієї з військових частин ЗС України, під час руху на регульованому перехресті вулиць Сучкова та Зіни Білої м. Новомосковська врізався в автомобіль «Volkswagen Polo», що рухався йому назустріч – від сильного удару автомобіль «Volkswagen Polo» відкинуло на тротуар, де стався наїзд на групу людей. В результаті аварії було смертельно травмовано малолітню дитину 2018 року народження.

Правоохоронці уже затримали водія і розпочато розслідування із усіма потрібними експертизами, щоби становити вину (невинуватість) підозрюваного. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області, а прокуратура уже готує обвинувачення.

Попереду суд, що має встановити вину підозрюваного і в разі визнання його винним, горе-водію загрожує вирок за ч. 2 статті 286 КК України – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.