У Марганці держслужбовці, яких спіймали на хабарі, продовжують обіймати посади

29.03.2019 15:30   -
Автор:

Сьогодні, 29 березня, о 10:00 Марганецький суд вкотре переніс розгляд справи відносно заступника міського голови Марганця Дуплій Л.М. і начальника відділу землекористування та екології Марганецької міської ради Соловйова Є.Ф. за одержання неправомірної вигоди (хабара) 15 вересня 2016 року в розмірі 46 тисяч гривень.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “СТОПКОР“.
Новий адвокат пані Дуплій подав клопотання на ознайомлення зі всіма матеріалами кримінального провадження, які були у судді та прокурора.
Зауважимо, за два роки судового розгляду пані Дуплій найняла одразу трьох адвокатів.
15 вересня 2016 р. біля марганецького виконкому держслужбовці Дуплій та Соловйов були затримані на хабарі. Останні вимагали неправомірну вигоду в підприємця для розв’язання всіх питань щодо встановлення МАФів у місті.

Весь цей час йшло умисне затягування справи. І лише після приїзду знімальної групи “Стоп корупції” з м. Києва 24 вересня 2018 р. Марганецький міський суд виніс вирок, у якому чиновників визнано винними та призначено позбавлення волі по 6 років з конфіскацією майна й відсторонення від займаних посад на 3 роки.
11 лютого 2019 року в Дніпрі відбувся апеляційний розгляд справи на якому було прийняте наступне – вирок Марганецького міського суду Дніпропетровської області від 24 вересня 2018 року щодо держслужбовців скасувати та призначити новий розгляд в суді першої інстанції.
Наступне судове засідання заплановане на 9 квітня 0 14:00.
Нагадаємо, що у Марганці сп’янілий голова міського осередку “Батьківщини” вчинив стрілянину в готелі.