На Дніпропетровщині на 2,5 млн грн оштрафували фірму, що хотіла нажитись на будівництві казарми для військових

28.04.2021 16:10   -

Прес-служба Дніпровської спеціалізованої прокуратури повідомляє, що правоохоронцям вдалося добитися через суд стягнення з підрядника, що не завершив роботи по договору з будівництва казарми в одній із військових частин області, суми розміром у понад 2,5 млн грн.

Між Східним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням та одним з комерційних підприємств у червні 2018 року було укладено договір підряду про будівництво будівлі казарми поліпшеного планування у смт Черкаське, Дніпропетровської області. Однак фірма-будівельник порушила умови договору та визначені в ньому строки виконання робіт, а також не повернула замовнику грошові кошти, отримані в якості попередньої оплати (авансу), внаслідок чого державі завдано збитки.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 27.04.2021 було залишено в силі попереднє рішення суду першої інстанції за позовом Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері про стягнення з приватного підприємства на користь Міністерства оборони України штрафних санкцій та повернення суми невикористаної попередньої оплати (авансу) на загальну суму понад 2,5 млн гривень.