Мисливець на лобстерів перетворився на харч для кита

12.06.2021 11:49   -

Американський ловець лобстерів Майкл Паккард вижив після того, як його проковтнув горбатий кит. У роті кита він пробув приблизно 30-40 секунд, – повідомляє CBS Boston News.

Паккард підрахував, що він перебував у пащі кита приблизно 30-40 секунд, перш ніж його відправили в політ

Інцидент стався 11 червня біля берегів міста Провінстаун (штат Массачусетс). Паккард розповів, що пірнав з аквалангом з катера і в якийсь момент, будучи на дні, відчув сильний поштовх, після чого «все потемніло».

Спочатку Паккард подумав, що опинився всередині білої акули, але відчував, що зубів навколо немає. Тоді він подумав про кита. «Я відчув, що можу рухатися, і те, що тварина стискає м’язи в роті», — розповів він, додавши, що на секунду подумав про смерть.

Пан Паккард каже, що думав про свою дружину та двох хлопчиків у віці 12 та 15 років.

Несподівано кит виринув на поверхню і виплюнув Паккарда. Чоловік самостійно дістався катера. З пошкоджень він отримав лише вивихи колін. Після зустрічі з китом Паккарда госпіталізували.

Зоологи випадок Паккарда назвали вкрай рідкісним. Кити зазвичай не чіпають людей. Ймовірно, кит захоплював ротом здобич поруч із Паккардом і проковтнув того випадково.

56-річний водолаз омарів Майкл Пакард розповів про те, що його випили, а потім виплюнув масивний горбатий кит у п'ятницю в штаті Массачусетс

Доктор Джоук Роббінс, який керує дослідженнями горбатих центрів, погодився, заявивши в заяві, опублікованій у п’ятницю, що кити харчуються, кидаючись через воду, широко відкривши роти, щоб поглинути зграї риби, а потім фільтрувати воду через вуса.

“Якщо щось лежить безпосередньо на шляху горбатого кита, кит не завжди зможе його виявити або уникнути вчасно”, – сказав він.

Він назвав зустріч китів Паккарда хорошим нагадуванням для інших, щоб якомога більше залишалися від китів у своєму середовищі існування.

У Паккарда було вивих коліна, і він пошкодив м’які тканини, сказав він, але, незважаючи на надзвичайно болісний досвід, він сказав, що планує якомога швидше повернутися до дайвінгу за омарами, роботи, яку він любить.

Агресивна поведінка горбатого кита не є загальним явищем, оскільки істоти не надто контактують з людьми