Міжнародна організація з міграції допоможе переселенцям на Дніпропетровщині

05.12.2014 13:27   -
Автор:

Такої згоди дійшли під час зустрічі керівництво області та голова Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Манфред Профазі.
Міжнародна організації з міграції в Україні вже допомагає переселенцям, проте організація хоче, щоб допомога була більш адресною. Саме для того вони звернулися до влади Дніпропетровщини.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Ми будемо продовжувати надавати допомогу переселенцям в Дніпропетровській області. Ваш регіон відіграє дуже важливу роль для переселенців», – наголосив Манфред Профазі.
Він додав, що МОМ готова допомагати переселенцям регіону у наданні непродовольчих товарів, засобів гігієни, лікуванні та забезпеченні ліками, спеціального харчування. У першу чергу, організація звертає увагу на соціально незахищені верстви населення: інвалідів, одиноких матерів, багатодітні родини, а також готові надавати допомогу у екстрених випадках.
Також Манфред Профазі виступив з ініціативою підтримки місцевих громад. МОМ готова надати громадам кошти на реконструкцію школи, дитячого садка чи якихось інших важливих інфраструктурних об’єктів. За його словами, такі реконструкції будуть платою громаді за добре ставлення до переселенців та сприятимуть налагодженню стосунків між переселенцями та корінними жителями населених пунктів.
Радник губернатора Борис Трейгерман та представники МНС, Центру допомоги переселенцям окреслили реальну ситуацію в регіоні по роботі з переселенцями.
Борис Трейгерман розповів, що якщо раніше Дніпропетровщина приймала близько 50-60 осібна день, то наразі ця кількість сягнула до 1,5 тис переселенців на день.
«До цього часу ми справлялися з цим потоком. Наразі в Донецькій та Луганській областях залишилося приблизно 3,5 млн жителів, якщо хоча б 10% від цієї кількості направиться в регіон, ситуація сильно ускладниться. Наш губернатор Ігор Коломойський поставив завдання прийняти кожного переселенця, який приїхав на Дніпропетровщину, нагодувати його, обігріти та поселити. Жодна людина не повинна залишитися на вулиці», – сказав Борис Трейгерман.
Він додав, що наразі проводиться моніторинг всіх об’єктів, у які можна поселити переселенців, а також місць масового харчування. Це повинні бути ті об’єкти, які або вже функціонують, або можуть розпочати роботу після нетривалого ремонту. На це наразі необхідні кошти, також гроші потрібні й на стандартні меблі та постільну білизну.
Довідка. Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував угоду про членство України в організації. МОМ має аналогічні привілеї та імунітети, що їх мають спеціалізовані установи ООН, незважаючи на те, що вона не є Агентством системи ООН, однак є членом Представницької Групи ООН в Україні.
Відповідно до загальної стратегії МОМ, Представництво МОМ в Україні займається виконанням усіх основних цілей організації. Його діяльність спрямована на сприяння усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті.Протягом останніх 18 років діяльності в Україні, МОМ надала допомогу більш ніж 300 000 мігрантів, потенційних мігрантів, постраждалих від торгівлі людьми та іншим вразливим групам, безпосередньо або через своїх партнерів по проектах.Згідно з міжнародно визнаними стандартами та найкращими практиками, систему моніторингу і оцінки (МіО) МОМ в Україні очолює спеціальний підрозділ МіО, який здійснює керівництво та забезпечує дотримання загального підходу до програм, що базується на впливі.
Представництво також має відпрацьовану систему подачі скарг, використовує інструменти оцінки вдоволення бенефіціарів та дотримується антикорупційних механізмів і прозорості.