Дніпропетровська область розширює соціальну допомогу

05.12.2014 12:30   -
Автор:

5 грудняна XXVIIIсесії Дніпропетровської обласної ради депутати затвердили нову комплексну Програму соціального захисту населення Дніпропетровської області на 2015-2019 роки. Загальна сума фінансування – майже 24 млрд. гривень. З яких майже 482 млн. грн. – кошти обласного бюджету, інша сума – кошти державного, місцевого бюджетів та інших джерел. Завдяки цій програмі інваліди Дніпропетровщини отримають коляски, протезні вироби та інші потрібні реабілітаційні засоби.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Прийнята програма зорієнтована на конкретні заходи для конкретних цільових груп, що потребують підтримки. В цьому її основний сенс. На реабілітацію інвалідів буде спрямовано більше 230 млн. грн. з державного бюджету. За ці гроші, протягом дії програми, планується щорічно закупати близько 20 тис. одиниць технічних засобів реабілітації, 2,5 тис. інвалідних колясок та 25 тис. протезних виробів. Ці речі вкрай необхідні людям з обмеженими можливостями у їх щоденному житті. А сьогодні протези та інші реабілітаційні засоби нажаль стали дуже потрібні і ще одній верстві населення – пораненим в зоні АТО, яких у великій кількості приймають медичні заклади Дніпропетровська», – відзначив Євген Удод.
Крім цього, програма передбачає матеріальну допомогу сім’ям, в яких народилася трійня або більше дітей (50 тис. грн. на одну сім’ю) та жінкам, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня» (12 тис. грн. на одну сім’ю). Також закладені кошти на щорічне оздоровлення пільгових категорій громадян та на цільову допомогу постраждалим внаслідок ліквідації Чорнобильської катастрофи і всім незахищеним верствам населення.
Загалом на сесії прийнято чотири нові соціально важливі програми:
– Комплексну програму соціального захисту населення Дніпропетровської області на 2015 – 2019 роки;
– Програму розвитку малого та середнього підприємництва у Дніпропетровській області на 2015 – 2016 роки
– Програму надання соціальної підтримки громадянам, які переселяються до Дніпропетровської області з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, на 2014 – 2016 роки
– Обласну програму «Здоров’я населення Дніпропетровщини на 2015 – 2019 роки».