Місто невідомого Петровського (ВІДЕО)

25.11.2015 11:30   -
Автор:

У листопаді спливають шість місяців, протягом яких має бути виконаний закон про декомунізацію, в тому числі — перейменування населених пунктів, назви яких містять імена діячів комуністичного режиму.
Борис Філатов після перемоги в другому турі виборів міського голови на запитання журналістів про перейменування Дніпропетровська відповів: «Якщо люди не хочуть, щоб місто перейменовували, ми не маємо права нав’язувати їм цю точку зору. Назва вже не асоціюється з іменем “всеукраїнського старости” Григорія Петровського».
Журналісти Громадського ТБ Дніпро запитали у містян, хто такий Григорій Петровський, а також поцікавилися їхньою думкою щодо перейменування міста.
Натомість кандидат історичних наук Ігор Кочергін вважає, що не можна покладатися на думку мешканців міста,а це питання слід доручити спеціалістам: «Я не думаю, що мер буде будувати міст чи дорогу на підставі думки істориків чи філософів, напевно він візьме до уваги думку спеціалістів з будівництва. Так само і тут — це ідеологічна, історична сфера, тож слід послухати думку істориків, а потім робити висновки».
Читайте також: Восстановление Крупского – вызов для Днепропетровска, – эксперт