Міномети і гаубиці: терористи на Донбасі почали використовувати великокаліберну артилерію

23.12.2020 08:21   -

Прес-служба ООС повідомляє про чисельні порушення встановлених домовленостей з припинення вогню на Донбасі. Ми нулої доби терористи використовували не лише традиційну стрілецьку зброю, а й артилерійське озброєння великих калібрів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» російсько-окупаційні війська знову використали заборонене озброєння і застосували проти українських захисників неподалік Водяного, що на Приазов’ї, артилерійські системи 122-го калібру. На цьому ж напрямку ворог ще кілька разів відкривав вогонь, але вже з гранатометів різних систем та здійснив дистанційне мінування місцевості мінами ПОМ-2 у кількості 8 одиниць за допомогою ПКМ-1“, – сказано в повідомленні.

Окрім того, неподалік Луганського та Південного збройні формування Російської Федерації застосували міномети 120-го та 82-го калібру. Також у цьому районі бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

Загалом, протягом минулої доби, 22 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню біля трьох населених пунктів.

Згадані обстріли не призвели до втрат і поранень в українських підрозділах.

Українські підрозділи також повідомили про те, що було затримано одну особу, яку підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.