Автомобілі від Apple: компанія планує почати виробництво авто з 2024 року

23.12.2020 08:57   -

Відома компанія Apple рухається вперед і розробляє власну технологію самокерованих автомобілів, поставивши за мету на 2024 рік випуск пасажирського автомобіля, який би містив власну технологію акумуляторних батарей, – повідомляє Reuters.

Автомобільний проєкт виробника iPhone, відомий як Project Titan, триває з 2014 року, коли компанія вперше почала розробляти власний автомобіль з нуля. Проте робота над власним авто тривала нерівномірно і з зупинками. Одного разу Apple відвернула зусилля від проєкту, щоб зосередитися на програмному забезпеченні, і переоцінила свої цілі. Дуг Філд, співробітник Apple, який пізніше працював у Tesla Inc, повернувся в компанію для керування проектом у 2018 році та звільнив 190 людей із команди у 2019 році.

З тих пір Apple просунулася настільки, що зараз має на меті побудувати транспортний засіб для споживачів. Мета Apple – побудувати особистий транспортний засіб для масового ринку, що буде контрастувати з конкурентами, такими як Waymo Alphabet Inc, яка створила робо-таксі, щоб перевозити пасажирів. Основною для стратегії Apple є нова конструкція акумулятора, яка може “радикально” зменшити вартість батарей та збільшити діапазон використання автомобіля.

Втім, труднощі, пов’язані з пандемією, можуть відкласти початок виробництва до 2025 року або пізніше.

Проект Titan от Apple может использовать тактильную связь для обеспечения  плавность движения | Apple SPb Event

У машині Apple може бути кілька лідарних датчиків для сканування на різні відстані, заявила інша людина. Деякі датчики можуть бути отримані з внутрішньо розроблених блоків лідарів від Apple. Моделі Apple iPhone 12 Pro та iPad Pro, випущені крмпанією цього року, оснащені датчиками лідара. Раніше Reuters повідомляло, що Apple проводила переговори з потенційними постачальниками лідарів, але також вивчала питання створення власного датчика.

Що стосується акумулятора для автомобіля, Apple планує використовувати унікальну конструкцію “моноклітини”, яка заповнює окремі елементи батареї та звільняє простір всередині акумуляторної батареї, виключаючи окремі модулі, в яких містяться матеріали акумулятора. Така конструкція припускає, що більше активного матеріалу може бути упаковано всередину акумулятора, надаючи автомобілю потенційно більший пробіг. Apple також вивчає хімію для акумулятора LFP, або фосфату заліза літію.

Втім, деякі інвестори Apple з обережністю відреагували на такі плани компанії. Один із партнерів інвестора Apple Gullane Capital Partners, заявив, що для Apple може бути досить проблематично самостійно виробляти великі обсяги автомобілів. Більш логічним було б забезпечити відповідними технологічними розробками уже існуючого автовиробника, створивши спільне виробництво.

Apple Wants To Link The Batteries Of Self-Driving Electric Cars In The Name  Of Range And Efficiency | Top Speed