Міністра Авакова у відставку відправив… дніпрянин?

14.07.2021 12:09   -
Автор:

За півтора місяці до гучної відставки міністра МВС, у секретаріаті Кабміну України була зареєстрована скарга небайдужого до тривалого сидіння на посаді Арсена Борисовича дніпрянина Олексія Мазура. У своїй скарзі Мазур вимагав відставки посадовця, аргументуючи невідповідність майже восьмирічного правління Авакова європейській традиції. Міняється українська влада на виборах – але не Аваков…

Про це свідчить текст звернення, зареєстрованого на порталі Урядового контактного центру від 25 травня цього року, а також відповідь чиновників щодо розгляду скарги.

Серед інших висловлених претензій мешканця Дніпра до керівника правоохоронного відомства  були: відсутність вагомих позитивних зрушень у поліції внаслідок імітації реформи; переслідування і репресії проти добровольців; ув’язнення українських патріотів і активістів Антоненка, Кузьменко, Дугар; неналежне володіння українською мовою і некомпетентні публічні випади проти неї; збагачення і бізнес-інтереси сина Авакова.

Все це підігрівало негативні суспільні настрої і підривало загальну обстановку в країні, загрожуючи соціальним і політичним вибухом. На підставі викладеного автор скарги Олексій Мазур вимагав негайної відставки Авакова.

Незабаром у Секретаріаті Кабміну відповіли, що скарга доведена до відому апарата Прем’єр-міністра. І от маємо… Співпадіння?

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав заяву про відставку. Він очолював МВС з 22 лютого 2014 року. Анонсовано, що «слуга народу» Денис Монастирський займе посаду міністра.