Аваков пішов. «Слуга народу» Монастирський посяде місце міністра

14.07.2021 10:00   -

Президент Володимир Зеленський під час засідання фракції «Слуга народу» («СН») запропонував на посаду міністра внутрішніх справ (МВС) кандидатуру народного депутата від «СН», очільника комітету з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського. Про це повідомили нардепи від «СН» Олександр Качура та Юлія Гришина у своїх телеграм-каналах.

«Почалося засідання фракції. Присутній президент і прем’єр. Президент запропонував Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ. Фракція підтримала пропозицію оплесками!», – написав Качура.

За його словами, голосування за призначення відбудеться вже в цю п’ятницю.

«Замість Авакова буде Монастирський!», – підтвердила слова нардепа Гришина.

Пропозиція від президента очолити МВС надійшла Монастирському у вівторок вранці. Про це нардеп розповів журналістам після засідання фракції, передає «Інтерфакс-Україна».

Він зауважив, що прийняв найскладніше рішення у своєму житті, коли погодився на пропозицію Зеленського.

«Він (Зеленський) запропонував, як людині, з якою він йшов у команді, серед перших осіб, які власне були заявлені, як команда президента, як керівника профільного комітету з питань правоохоронної діяльності, який, на його думку, зможе очолити цей напрям», – сказав Монастирський, відповідаючи на запитання, чому саме йому цю посаду запропонував президент.

Він також повідомив, що не знає причини відставки Авакова, оскільки з ним поки не говорив. Дати оцінку роботі міністра нардеп відмовився, допоки не буде остаточних рішень щодо кадрових питань.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав заяву про відставку. Він очолював МВС з 22 лютого 2014 року.