Мешканці Дніпропетровщини заборгували 5,3 млрд грн за ЖКГ послуги

07.08.2018 15:30   -
Автор:

Заборгованість мешканців Дніпропетровщини з оплати житлово-комунальних послуг на кінець червня 2018 р. становила 5,3 млрд. грн, крім того, за постачання електричної енергії – 198 млн.грн.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на Головне управління статистики у Дніпропетровській області.
У червні 2018 р. мешканцям Дніпропетровщини було нараховано 389 млн.грн за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, централізоване постачання холодної води та водовідведення, централізоване опалення та постачання гарячої води, газопостачання та вивезення побутових відходів (без сум призначених субсидій).
Читайте також: Дніпропетровщина продовжує торгувати з Росією
Від споживачів зазначених послуг надійшло 490 млн. грн, крім того, за постачання електричної енергії – 242 млн. грн. Рівень оплати населенням у середньому по області дорівнював 126 % нарахованих за червень п.р. сум (за рахунок погашення боргів попередніх періодів).
Найбільша сума боргу – з оплати централізованого опалення та постачання гарячої води – 2 млрд.грн. Погашенню заборгованості населенням сприяє можливість заключення договорів на реструктуризацію боргів. У червні 2018 р. в області було укладено 1123 таких договорів на 7,6 млн.грн. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 4,5 млн. грн.