Мендель пішла, але їй вже знайшли заміну

25.06.2021 09:58   -

Новим речником президента Зеленського став колишній ведучий телеканалу «Україна 24» Сергій Никифоров, – повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк 24 червня в коментарі «Радіо Свобода».

За його словами, зараз вирішуються «деякі юридичні формальності» і незабаром нового прессекретаря представлять офіційно.

На цій посаді Никифоров замінить Юлію Мендель, яку звільнили в квітні 2021 року.

У червні 2021 року Українська правда з посиланням на джерела в ОП писала, що серед кандидатів на посаду речника Зеленського також розглядали чинного прес-секретаря МЗС Олега Ніколенка.

Колишній речник Зеленського Юлія Мендель покинула посаду на початку квітня 2021 року, при цьому вона залишається працювати на Банковій у ролі радниці з міжнародних комунікацій. Призначили її на посаду у червні 2019 року. До цього вона працювала на телеканалах ICTV, Еспресо, Інтер, співпрацювала з The New York Times.

Сергію Никифорову 34 роки. У 2008 році він закінчив факультет журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

З 2007 року працював кореспондентом телеканалів «Перший національний», «Рудана» (Кривий Ріг), «24» і К1. З 2011-го і до моменту закриття у 2017 році — в українській службі Euronews. Її редакція розташовувалася у французькому Ліоні, де і жив Никифоров.