Маск збагатів за тиждень на понад 5 мільярдів, але йому про те байдуже

04.07.2020 17:19   -
Автор:

Компанія Tesla стала найціннішим світовим автовиробником у середу, перевершивши Toyota, досягнувши ринкової капіталізації у 208 мільярдів доларів. Акції електричних автовиробників продовжували стрімко зростати в четвер після того, як було оголошено, що перевищено очікування щодо поставок, через що його ринкова оцінка досягла  224,5 мільярда доларів. 

Генеральний директор Tesla Ілон Маск, якому належить трохи більше 13% акцій компанії, є найбільшим бенефіціаром цього сплеску. Його чиста вартість пакету акцій збільшилася на 5,2 мільярда доларів з п’ятниці, 26 червня, а його статок сягнув 46,3 мільярда доларів під час завершення торгів у четвер, підрахував Forbes . Маск не продавав акції Tesla з 2010 року.

«Мені справді це зовсім байдуже», Маск надіслав електронною поштою листа Forbes про вартість свого капіталу. «Ці цифри піднімаються вгору або падають долу, але дійсно важливо створювати хороші продукти, які люблять люди».

49-річний ексцентрик – це 16-та найбагатша людина в США, а в усьому світі Маск є 22-ю найбагатшою людиною, піднявшись на дев’ять сходинок та чисту вартість 21,7 мільярда доларів з часу, коли Forbes затвердив список світових мільярдерів у середині березня. 

Маск вступив до лав найбагатших американців у 2012 році, дебютувавши у списку Forbes з 400 найбагатших американців на 190-му місці з чистою вартістю 2,4 мільярда доларів. Зараз це коштує в 19 разів більше, незважаючи на те, що Тесла вона відстає від інших автовиробників. Тесла виробила 103000 транспортних засобів у першому кварталі 2020 року, або лише 4% автомобілів, вироблених Toyota за той же період. 

Нещодавно власник компанії Tesla обіцяв продати своє майно, оскільки переконаний, що “власність обтяжує”. 

В останні місяці, коли його чистий капітал зріс разом із ціною акцій Tesla, Маск написав твіт про продаж усіх своїх будинків. Ніби то він би досяг угоди про продаж свого будинку з видом на заміський клуб Bel Air за 62,9 млн доларів у середині червня, а також, як кажуть, продав чотири додаткові нерухомості Bel Air. Два будинки знаходяться в Лос-Анджелесі. Маску належить кілька будинків в Каліфорнії. У минулому році газета Wall Street Journal повідомила, що він або пов’язані з ним компанії витратили $100 млн на сім об’єктів нерухомості в штаті, багато з яких знаходяться поряд з основним будинком.

Компанія Tesla планує відкрити новий завод у США й залучити більше мільярда доларів , повідомляє Reuters.

Поки що у Tesla є лише один автомобільний завод на батьківщині – у Фремонті, штат Каліфорнія. Ще один автомобільний завод було відкрито у Шанхаї, а третій планується в Грюнхайді, поблизу Берліна. Будівництво планується почати в третьому кварталі цього року після отримання всіх необхідних узгоджень.

Автор – Боніфацій