Навіщо ДБР залишило українців із незахищеним небом?

04.07.2020 23:12   -
Автор:

2 липня командування Повітряних сил Збройних сил України заявило, що слідчі ДБР під час обшуків вилучили із зенітних ракетних бригад Повітряних сил, які базуються в Хмельницькій, Одеській та Херсонській областях, військові прилади – клістрони, що є одним з основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Міністр оборони України Андрій Таран назвав такі дії ДБР підривом бойової готовності частин протиповітряної оборони. “Неузгодженість дій співробітників воєнної контррозвідки та інших зацікавлених структур призвели до підриву бойової готовності частин протиповітряної оборони, створення можливості витоку інформації, яка належить до грифованої (таємної)”, – заявив Таран. А вже ввечері у четвер ДБР повідомило про повернення вилучених клістронів.

В історії з вилученням ДБР приладів НВЧ (клістронів) з ракетних бригад ППО на Хмельниччині, Одещині та Херсонщині, все стає ще цікавіше ніж здавалося на перший погляд. Офіційна версія претензій ДБР – порушення під час закупівель приладів.

Водночас у постанові не йшлося про вилучення – ішлося лише про огляд. Але ДБР на всю країну показали, що їм закон не писаний і прилади НВЧ вилучили, тим самим вивевши з чергування з охорони повітряного простору України зразу кілька бригад. Тобто, якби сьогодні вночі Україну атакувала російська авіація – наводити ракети зенітники не змогли б.

А ось цей допис вже видалено від Служби зав’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил України:

«ДБР НАНОСИТЬ ЧЕРГОВИЙ УДАР ПО СИСТЕМІ ПРОТИПОВІТРЯНОЇ ОБОРОНИ КРАЇНИ

До Дня зенітних ракетних військ, яке відзначатимемо завтра, 3 липня, Державне бюро розслідувань робить черговий «подарунок» захисникам неба.

Так, 1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних Сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький. На підставі Ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С.Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію.

Слідчі інкримінують посадовим особам суттєві порушення у закупівлі клістронів. Разом з тим, у згаданій постанові суду не йде мова про вилучення, а лише «про огляд військової частини А2860 та підпорядкованих їй зенітних ракетних дивізіонів».

Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836). Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави.

У той час коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання «Кавказ-2020», де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі подібні речі…

До відома, надвисокочастотні прилади є одним із основних елементів системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль. Створений запас НВЧ приладів, у разі виходу з ладу ЗРК, дозволяє швидко відновити їх боєздатність.

Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави.

Ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи, водночас закликаємо усі правові інстанції приймати виважені рішення, які б не суперечили національним інтересам держави».

Уявіть, що ДБР отак якось приїдуть і вилучать клістрони по всіх бригадах у всіх східних областях – і зразу ж удар російських літаків… Якщо ви не бачили що здатен наробити ОДИН СУ-25 – ласкаво прошу на Ютуб.

Скажете ДБР не матиме підстав? Помиляєтеся. Фахівці уже повідомили, що такі прилади НВЧ Україною і західними союзниками на початку війни не вироблялися, і добути їх у відповідній кількості Україна могла лише в одному місці – в Росії. Так от клістрони привозили з Росії. За “схемою свинарчуків”. Без тендерів. За готівку. Все це, якщо постаратися – підстава для кримінальної справи. За президента Порошенка ми багато чого так возили – поки вилупок Бігус не розголосив про схему у своїй мерзенній передачці, а натовпи корисних ідіотів не зайшлися в істериці про “мародер” і “обкрадає армію”. Досі бісяться – попри всі аргументи, – аналізує ситуацію блогер Дмитро “Калинчук” Вовнянко.

А ось таке занепокоєння та застереження від популярного блогера.

Пильнуймо за такими діями, аби не лишитися беззахисними проти ворога!

Автор – Боніфацій