Майже 5 тис. людей, які жили у Таромському без водопостачання, нарешті отримають доступ до води

05.07.2021 18:01   -

Будівництво водогону у Таромському – вирішення старої інфраструктурної проблеми колишнього смт, за яку ніхто не брався десятиліттями.

Більше десятка вулиць тут були просто відрізані від водопостачання. Фактично близько 5 тис. людей ніколи не мали доступу до питної води. Місцеві мешканці згадують: раніше брали її з колодязів, однак після їхнього забруднення єдиним варіантом залишилися цистерни з привозною водою.

Марина Біжко живе в Таромському майже п’ятдесят років. Жінка розповідає: навіть прості побутові справи — прання або приготування їжі — без води вимагають чималих зусиль. 

«Підземна вода вже не годиться нікуди. Але нарешті ми бачимо, що тут розпочали роботи. Тож скоро буде нормальна вода у нас», — ділиться очікуваннями пані Марина. 

Будівництво водогону передбачає декілька етапів із поступовим підключенням вулиць до водопостачання. Загалом йдеться про прокладання майже 18 км трубопроводу.

«Ми дуже вдячні, дуже. Насправді у 21му столітті мало хто може уявити, як воно — жити без води. Тому, звісно,  ми задоволені. Як інакше», — кажуть мешканці прилеглих до будівництва будинків. 

Мер Дніпра Борис Філатов, для якого будівництво водогону в Таромському було однією з обіцянок, зауважує: старту робіт передував складний підготовчий етап. Після того, як місто отримало необхідну документацію, проєкт будівництва проходив тривале узгодження з центральними органами влади, адже «проколи» водогону проходять зокрема під залізничною колією. 

«Це довгоочікувана подія, в яку насправді мало хто вірив. Технічно це складна робота, і вона пов’язана з чималими капіталовкладеннями. Коли ми завершимо будівництво, таромчани вперше в історії селища будуть з водою по всій території Таромського», — зазначив Борис Філатов під час огляду будівництва 5 липня. 

Підрядники планують закінчити зведення водогону в грудні цього року.