В зоні проведення ООС загинув офіцер з 93-ї бригади. Ще троє військових отримали поранення

06.07.2021 08:16   -

Прес-служба ООС повідомила про загибель 5 липня офіцера ЗСУ. Воїн загинув в результаті обстрілу російсько-терористичних військ. Ще троє військовослужбовців були поранені.

“… в районі населених пунктів ПРИЧЕПИЛІВКА та КРИМСЬКЕ окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення несумісні з життям.Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Крім того, троє військових отримали поранення. Воїнів доправлено до лікувального закладу“, – сказано в повідомленні.

З повідомлення прес-служби 93-ї бригади стало відомо, що загиблий – Бродовський Богдан Віталійович, 1984 року народження, мешканець Дніпропетровщини. Був кадровим військовим із великим досвідом. Служив у Збройних Силах України з 2002 року.

Сьогодні у 93 бригаді Холодний Яр знову непоправна втрата. Знову окупаційні війська вбили українського офіцера. Із глибоким сумом повідомляємо про загибель на передовій майора Бродовського Богдана Віталійовича, заступника начальника тилу логістики бригади.Бойовики обстріляли позиції холодноярців, офіцер отримав вибухове поранення несумісне з життям. Висловлюємо найщиріші співчуття з приводу тяжкої втрати рідним та близьким військового!“, – йдеться в дописі.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

Загалом, за минулу добу, 5 липня, окупанти здійснили 9 порушень режиму припинення вогню. Окрім згаданого випадку, Біля Авдіївки окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. Поблизу Золотого-4 ворог двічі вів обстріл з мінометів 120-го та 82-го калібрів, станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. В районі населеного пункту Піски противник обстрілював наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Чермалика російські окупанти здійснили обстріл українських позицій з протитанкового ракетного комплексу. Неподалік Новозванівки ворожі війська відкривали вогонь з гранатометів різних систем. Біля Новотошківського збройні формування Російської Федерації обстрілювали українські позиції з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Станом на 7 годину ранку, 6 липня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.