Лукашенко заявив, що в Україні створено центр із дестабілізації його режиму

15.11.2020 18:08   -

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко звинуватив сусідні країни в тому, що вони ніби “розхитують ситуацію” в Білорусі. Зокрема, Лукашенко закинув це Литві, Польщі та Україні, – повідомляє Ліга.нет.

За словами Лукашенка, Польща прагне скинути існуючий режим у Білорусі задля приєднання білоруських земель. Україні диктатор закинув створення спеціального центру по дестабілізації ситуації в його країні, яким керують американці.

А мы же знаем, кто в этих центрах сидит – американцы, до единого человека. И, к сожалению, создали второй центр в Украине для работы против Беларуси. Мы его видим, этот центрМы видим, кто сегодня пытается сыграть на радикализации того, что происходит в Беларуси. Дело не во внутренней ситуации, нас качают со всех сторон“, – сказав Лукашенко.

За словами Лукашенка, в Білорусь проникають анархісти з України, які, нібито, і влаштовують безлади в країні.

Нагадаємо, що ще у вересні Лукашенко закрив білоруський кордон з Литвою і Польщею і посилив контроль на українсько-білоруському кордоні. Судячи з усього, невдовзі Лукашенко може закрити й український кордон.

У цю неділю у Білорусі відбувся черговий мітинг опозиції та тих, хто не згодний із результатами виборів президента у Білорусі. У Мінську, під час протестів, сьогодні міліціянти затримали більше 500 осіб. Також затримання відбувалися у Гродно, Світлогорську, Полоцьку і Новополоцьку, Гомелі, Пінську, Бресті, Могильові, Жлобині, Вітебську, Бобруйську.

Схоже, Лукашенко або повністю втратив зв’язок з реальністю, або навмисно шукає винуватих у тому, що його народ піднявся на бунт.