З 16 листопада починають діяти нові карантинні обмеження для закладів освіти

15.11.2020 18:38   -

Через погіршення епідемічної ситуації в Україні уряд вирішив посилити карантинні обмеження.

Зокрема, уже в понеділок починають діяти додаткові обмеження для ряду освітніх закладів. Передусім, ідеться про заклади вищої освіти та професійно-технічної освіти. Школи й садочки поки що не переводять на жорсткий карантин. Про це нагадав у своєму Телеграмі міністр МОН Сергій Шкарлет.

Шановні учні, студенти, батьки, вихователі, вчителі, викладачі та всі учасники освітнього процесу! Хочу нагадати, що діють оновлені правила карантину, зокрема щодо закладів освіти. Прошу з відповідальністю поставитися до правил та сумлінно дотримуватися протиепідемічних заходів“, – написав міністр.

Щодо нових обмежень, то йдеться про запровадження змішаного навчання (передусім, запровадження дистанційних форм) та обмеження кількості людей, що можуть перебувати на заняттях одночасно в групах.

Із 16 листопада закладам професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано проводити навчання за змішаною формою з внесенням змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять. Важливо, що відвідувати заняття учні зможуть групами не більш ніж 20 осіб“, – зазначає МОН.