Український флот отримає американські військові катери

15.11.2020 17:26   -

Вітчизняні ВМС можуть поповнити свої ряди американськими військовими човнами, – повідомляє Український Мілітарний портал”. Йдеться про патрульні катери Mark VI.

Цікаво, що дані катери будуть новими – їх спеціально для України збудують на американських підприємствах та навіть обіцяють обладнати необхідним озброєнням. 6 катерів американці передадуть безкоштовно, а ще 10 Україна зможе купити.

За умовами чинного контракту щодо постачання серії патрульних катерів класу «Айленд» для забезпечення потреб національних Військово-Морських Сил, ми вже отримали два катери «Старобільськ» і «Слов’янськ» ще минулого року. Наразі у місті Балтимор в США завершується процес технічного відновлення ще трьох катерів цього проєкту, які надійдуть до складу флоту наступного року. Їх доставлять до України морським шляхом. На цей час у Сполучених Штатах працюють три офіцери ВМС України, які займаються безпосередньо супроводженням ремонтних робіт на цих катерах“, ‒ відзначив начальник управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Василь Радчук.

Перша партія катерів надійде до України до 2022 року. Їх також планується обладнати проикорабельними ракетними комплексами та включити у склад флотилії в Азовському морі.

Mark VI — малогабаритний бойовий катер виробництва SAFE Boats International, США, що купується багатьма країнами світу. Він має 24 метри у довжину і може розвивати швидкість до 41 вузла при дальності ходу біля 600 миль. На озброєнні катер має 2 25-мм артустановки та кілька кулеметів 7.62 і 12.7 мм.

ВМС Украины получат от США патрульные катера Mark VI | Новости Украины |  InfoResist