Луганськ і Донецьк стали тепер Ворошиловградом і Сталіно – терористи ЛДНР перейменовують міста

24.04.2020 08:49   -
Автор:

16 квітня цього року голова так званої ЛНР Леонід Пасечник видав наказ про те, що Луганську буде повернуто стару радянську назву – Ворошиловград. Правда, в указі зазначено, що ця назва вживатиметься поруч із назвою «Луганськ». Таким чином, у міста офіційно тепер є дві назви. Стара назва «Ворошиловград» вживатиметься обов’язково під час урочистих заходів.
А ось тепер подібний наказ підписав і очільник ДНР Денис Пушилін щодо міста Донецька – щодо нього вживатимуть тепер назву «Сталіно».
Російські маріонетки на окупованому Донбасі роблять усе можливе, щоб культивувати в головах захоплених українських громадян символи СРСР та «руського миру». Їм це вдається легко, враховуючи, наприклад, попередный досвід Пушиліна в аферах під назвою “МММ”.
Атаман - ДНР овец Денис пушилин МММ-мошенник. | Пикабу
Перейменування здійснюються ніби для того, щоб зберегти історичну пам’ять. Але в цій ситуації недолугим керівникам вигаданих республік варто було пригадати:
– Донецьк заснував англійський підприємець Джон Юз і саме на честь нього називалося це місто з самого початку і до 1924 року – Юзовка;
– а щодо Луганська, то його в середині 18 століття заснували українські переселенці, а пізніше тут, на річці Лугань було створено Луганський ливарний завод, що і став основою для подальшого росту міста.
Тож, любителям історії Пушиліну і Пасечнику варто просто погортати підручники з історії, а не забивати голову ідеологічною дурнею про «велику епоху» радянщини.
Оккупанты переименовали Луганск в Ворошиловград: фото документа