Лідери ЄС розглянуть заявку України на вступ до Євросоюзу у червні

31.05.2022 09:45   -

Лідери Європейського Союзу розглянуть на своєму наступному саміті, запланованому на червень, заявку України на членство у ЄСУ червні глави держав і урядів країн ЄС обговорять заявку України.

Про це йдеться у висновках Європейської ради стосовно України, оприлюднених після завершення першого дня саміту.

«Європейська рада приймає до відома підготовку висновків Комісії із заявки на членство в ЄС України, а також Молдови та Грузії та повернеться до цього питання на своєму червневому засіданні», — сказано в документі.

Крім того, лідери заявили, що Європейський Союз лишається відданим подальшому зміцненню обороноздатності України. Очільники держав ЄС привітали затвердження їхнього рішення збільшити військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру. Вони також привітали затвердження рішення про призупинення ввізного мита на весь український експорт до ЄС на один рік.

28 лютого, після початку повномасштабного вторгнення Московії в Україну президент Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України до ЄС.

8 квітня у Києві голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала президенту України Володимиру Зеленському анкету про членство України в Європейському Союзі.

9 травня Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.