“Лаура” наближається до узбережжя США. Негайна евакуація півмільйона американців

26.08.2020 14:44   -

Ураган Лаура може нанести прямий удар на Г’юстоні, і сотні тисяч людей, які живуть на узбережжі Мексиканській затоки, повинні негайно евакуюватися, – повідомили у вівторок чиновники Техасу.

Hurricane Laura could slam into Gulf Coast as Category 3 storm ...

Національний центр ураганів прогнозує, що штормовий сплеск може спрямувати до 4 футів (1,2 метри) повеневої води приблизно на 30 миль (48 км) у внутрішню частину узбережжя поблизу кордону з Техасом та Луїзіаною.

Виробництво сирої нафти в Мексиканській затоці буде паралізовано. Скорочення випуску продукції наближається до 90%, що не спостерігалося після урагану Катріна в 2005 році.

Ліна Ідальго, керівник округу Гарріс, що охоплює Г’юстон, попередила про смертельний вітер і руйнівний штормовий сплеск після того, як Лора випадає на землю пізно в середу або на початку четверга. Вона сказала, що це загрожує мільйонам життів, адже Лаура рухається на захід і націлилася на четверте за розміром місто Сполучених Штатів.

“Цей шторм, безумовно, може спричинити безпрецедентні руйнування”, – сказали на прес-конференції. “Ми справді повинні сказати: готуйся до гіршого”.

Ураган у Мексиканській затоці набиє швидкості вітру у 80 миль на годину (130 кілометрів на годину). Вчені кваліфікують явище як ураган категорії 1 за п’ятиступеневою шкалою Саффіра-Сімпсона для вимірювання інтенсивності ураганів.

North and South Korea brace for strong tyhpoon - Beaumont Enterprise