Тонни анаболічних стероїдів під виглядом косметики вилучено прокуратурою Дніпропетровської області

26.08.2020 14:51   -

На Дніпропетровщині конфіскували 2 тони наркотиків, які ховали під виглядом косметики, побутової хімії та продуктів харчування, – повідомляє Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Аби уникнути викриття, зловмисники переміщували вантаж через низку європейських та пострадянських країн. В Україну сильнодіючі речовини учасники групи ввозили через міжнародний аеропорт Бориспіль, звідки транспортували на склади та підпільну лабораторію в Броварах та у подальшому збували під виглядом продукції відомих марок не лише на території України, а й постачали замовникам з країн Західної Європи, – інформує Прокуратура.

Учасники групи, до складу якої входили громадяни України та іноземці, замовляли зі Східної Азії суміші з вмістом метандієнону і нандролону, які у подальшому використовували для синтезу анаболічних стероїдів.

На Дніпропетровщині виявлено контрабанду сильнодійних речовин зі Східної Азії

В рамках кримінального провадження правоохоронними органами проведено понад 10 обшуків у помешканнях та офісах фігурантів справи, а також за місцем розташування підпільного виробництва, складів у містах: Бровари, Маріуполь, Кривий Ріг, Одеса та Чорноморськ.

В ході обшуків виявлено та вилучено майже 2 тонни готової продукції, упаковки для фасування товару, етикетки, комп`ютерну техніку, флеш-накопичувачі, спеціальне обладнання для виробництва незаконної продукції, чорнові записи, документацію та грошові кошти у сумі понад 70 тисяч доларів США. Наразі досудове розслідування триває і встановлюються причетні до злочину особи, – завершується у повідомленні.

На Дніпропетровщині виявлено контрабанду сильнодійних речовин зі Східної Азії
Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - 134320-08-25-1598363449.jpg