Кирило Тимошенко образився на видання “Бабель”

01.10.2021 16:18   -

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко звинуватив журналістів «Бабеля» в тому, що вони спотворили його позицію в розслідуванні про організаторів форуму «Україна 30», і заявив, що більше не буде спілкуватися з виданням.

Про це він розповів перед початком виїзного засідання фракції «Слуга народу» в Трускавці у п’ятницю, 1 жовтня, – повідомляє “Бабель”.

Тимошенко, у якого кореспондентка «Бабеля» намагалася отримати коментар, сказав, що не спілкуватиметься з журналістами видання. На уточнюючі питання заступник голови ОП відповів, що в розслідуванні про форум «Україна 30» була спотворена позиція його сім’ї: «Я знаю, що моя дружина каже, що її компанія не працювала з бюджетними установами, — ви це не ставите. Вона каже, що не працює з бюджетом, — ви не ставите, це нецікаво. Якщо ви працюєте з прямою мовою, це цікаво, а якщо ви перекручуєте факти, я не хочу спілкуватися з вами».

Тимошенко також додав, що «Бабель» використовував в розслідуванні «пів речення» з його відповіді на запит.

Ми наводимо повну версію коментаря Тимошенка: «Я не займаюся діяльністю компанії Goodmedia з моменту, як був призначений заступником глави Офісу Президента. У перші місяці моєї роботи, в інтервʼю «Новому Времени» я заявив, що компанія, якою я володів — не займатиметься державними проєктами за бюджетні кошти. Так і відбувається по сей день. Про це ми домовилися з моєю дружиною Оленою, яка тепер володіє і займається компанією Goodmedia. Але судячи з вашого запитання — на думку видання «Бабель», Goodmedia не може займатися взагалі в принципі будь-якою діяльністю. Спасибі».

У тексті його коментар був використаний в наступному вигляді: «Приблизно те ж «Бабелю» відповів Кирило Тимошенко — він давно відійшов від справ компанії, а компанія його дружини не займається державними проєктами за бюджетні гроші».

Редакція «Бабеля» вважає звинувачення Кирила Тимошенка голослівними.

Нещодавно Інститут масової інформації (ІМІ) оновив «білий список» загальнонаціональних сайтів, які подають майже 100-відсотково якісну інформацію “Визначено чесні ЗМІ”.

До списку станом на вересень 2021-го ввійшли 10 ЗМІ: серед яких і «Бабель». Глибинний моніторинг онлайн-медіа ІМІ проводить раз на пів року.

Нагадаємо, що “Сім каналів показали кіно про Офіс президента, яке зняв головний режисер компанії сім’ї Кирила Тимошенка”.