Netflix запустив локалізований сервіс з інтерфейсом українською мовою

01.10.2021 16:55   -

Відеосервіс Netflix запустив в Україні локалізований сервіс з інтерфейсом українською мовою. Також сервіс завів офіційні сторінки українською мовою в соцмережах Facebook, Instagram і YouTube.

«Майже через шість років після запуску англомовного сервісу в Україні ми раді запропонувати нашим глядачам сервіс повністю українською мовою», — йдеться в повідомленні сервісу.

Після того, як vod-сервіс Netflix розширив доступ до своїх послуг для більш ніж 130 країн та територій у січні 2016 року, він став доступний також і в Україні (окрім окупованого Росією сходу України (Донбасу) та півдня України (Криму).

Однак Netflix для українських споживачів сервіс абсолютно не локалізував свій контент і під час запуску у січні 2016 року сервіс в Україні не мав ні українськомовного інтерфейсу, ні україномовного дубляжу / озвучки та українськомовних субтитрів для своєї відеобібліотеки контенту.

Крім того, фільми і серіали сервісу будуть доступні не тільки з українськими субтитрами, а й з українським дубляжем. Таким чином, українська стала однією з понад 30 мов, якими «говорить» Netflix.

«Майже через шість років після запуску англомовного сервісу в Україні ми раді запропонувати нашим глядачам сервіс повністю українською мовою», — йдеться у заяві.

В українському дубляжі уже доступні серіали «Академія Амбрелла», костюмований серіал «Бріджертони», комедійно-драматичний серіал «Статеве виховання», «Корона», мінісеріал «Ферзевий гамбіт», «Картковий будинок», «Дивні дива», історичний фільм «Корона» та науково-фантастичний мультфільм «Мітчелли супроти машин».

Компанія також пропонує підтримку користувачів українською мовою у форматі чату та голосового зв’язку через додаток з 15:00 до 23:00 за київським часом щодня.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що надалі компанія буде ще більше продукувати українського контенту.

«Обіцяють ще більше дубляжу та субтитрів українською. Заради таких змін і працюємо», — зазначив міністр.

Netflix — найбільший стримінговий сервіс у світі. Понад 209 мільйонів користувачів у 190 країнах світу дивляться телесеріали, документалістику й художні фільми різноманітних жанрів різними мовами. Дивитися Netflix можна на смартфоні, планшеті, Smart TV, ноутбуці або пристрої потокової передачі за фіксованою щомісячною ціною. Є тарифні плани від 7,99 євро (246 грн) до 11,99 (370 грн) на місяць.

Американська компанія Netflix, яка володіє однойменним стримінговим сервісом, уперше придбала ігрову студію і виходить на новий для себе ринок відеоігор.