Кум Путіна Медведчук намагається зборонити говорити про його причетність до “розпинання” Стуса

10.07.2020 17:29   -
Автор:

Кум Путіна та нардепа ОПЗЖ Віктор Медведчук через суд намагається заборонити книгу історика, публіциста Вахтанга Кіпіані про українського поета-дисидента Василя Стуса.

На своїй сторінці у ФБ Yuliya Orlova подякувала за підтримку: «за всю ту підтримку по справі «Медведчук проти Вахтанг Кипиани (Вахтанг Кіпіані) та Видавництво Vivat», яку ви висловили нам за останні декілька днів. Я розчулена і окрилена».

Сьогодні відбувається суд: позов Медведчука через книгу про Стуса. Медведчук зокрема просить визнати недостовірними вирвані із контексту, фрази як то: “…розпинав поета (мається на увазі Василя Стуса), – призначений державою адвокат Медведчук” або “… шістка комуністичної системи Медведчук…” та кілька інших.

Під будівлю суду в Києві прийшли активісти. Як повідомляє Громадське радіо, перед будівлею суду акція протесту, в ній беруть участь представники організацій Рух опору капітуляції, ВО Свобода, Нацкорпус. Під судом зібралися близько 100 осіб. Учасники скандують «Медведчук — під арешт!» і «Реванш не пройде».

Медведчук був державним захисником українського поета Василя Стуса. Його часто звинувачують у порушенні норм адвокатської етики під час цього процесу, де він замість того, аби захищати поета, був на боці обвинувальної сторони. Сам він своєї провини не визнає.

Книга “Справа Василя Стуса” вийшла друком у травні 2019 року та отримала ряд премій. Книга Кіпіані на 90% складається з архівних документів. Думки автора побудовані на фактах, які містяться, в тому числі, в фактологічній частині книги.

Автор – Боніфацій