Кум Путіна і голова ОПЗЖ Віктор Медведчук через суд заборонив книжку про Стуса

20.10.2020 07:43   -

Заборону книги про Стуса за позовом Медведчука розглянуть на комітеті ВР з питань свободи слова.

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова на засіданні 20 жовтня розгляне питання щодо рішення Дарницького суду Києва про заборону поширювати книгу Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” через згадування в ній лідера партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука, – повідомляє ukrinform.

Книгу Кіпіані "Справа Василя Стуса" розкупили за лічені хвилини після  вироку суду про заборону її розповсюдження, - видавництво - новини Еспресо  TV | Україна

Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата Віктора Медведчука проти видавництва Vivat та історика і журналіста Вахтанга Кіпіані про заборону видання і поширення книги “Справа Василя Стуса”.

Медведчук подав до суду на автора книги про Стуса Вахтанга Кіпіані наприкінці серпня 2019 року. Він заперечував 9 епізодів з книги та вимагав заборонити її розповсюдження.

Суд заборонив розповсюдження книги Кіпіані "Справа Василя Стуса" за позовом  Медведчука - новини Еспресо TV | Україна

“Справа Василя Стуса” вийшла у видавництві Vivat у 2019 році. Книга містить документи з архіву колишнього КДБ УРСР про резонансну справу поета Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних і друзів.

Медведчук був призначений державним адвокатом Стуса, коли його у 1980 році заарештували вдруге. Деякі джерела стверджують, що Медведчук – лідер політичної партії в Україні і водночас кум Путіна, був завербований спецслужбами московщини, яким він і зараз сприяє в усьому, зокрема в гальмуванні декомунізації та повернення історичної пам’яті українцям.