На Донбасі терористи стріляли та використовували заборонені БПЛА

20.10.2020 07:52   -

За повідомленням Штабу ООС, російські найманці на Донбасі не припиняли своїх провокацій і здійснювали обстріли українських позицій 19 жовтня. Терористи двічі порушили режим тиші, здійснивши обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів.

Упродовж минулої доби, 19 жовтня, збройні формування Російської Федерації двічі порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня 2020 року. Зокрема, режим припинення вогню противник порушив поблизу населеного пункту Луганське, застосувавши на цій ділянці ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю“, – повідомив Штаб.

Окрім того, біля Авдіївки бойовики використали безпілотний розвідувальний апарат, що перетнув лінію розмежування. Українські військові змогли його нейтралізувати.

… в районі Авдіївки, всупереч домовленостям, досягнутим у рамках Тристоронньої контактної групи, задокументовано проліт ворожого БПЛА із перетином лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби безпілотник противника було подавлено, що унеможливило його подальше використання“, – сказано в повідомленні.

Провокації бойовиків не несли прямої загрози нашим військовим, бойових втрат і поранень серед них немає.

За поточну добу обстрілів з боку терористів не зафіксовано.