Кривий Ріг сьогодні обирає мера

06.12.2020 11:41   -

6 грудня у Кривому Розі відбувається повторні вибори міського голови.

За даними ЦВК, у повторному голосуванні на виборах мера Кривого Рогу мають право взяти участь 485 тисяч жителів міста, але скільки городян прийде на дільниці – можна лише припускати.

За симпатії виборців змагаються 2 кандидати:

– кандидат від “Слуги народу” Дмитро Шевчик (набрав в першому турі 25,94% голосів),

– представник ОПЗЖ Костянтин Павлов (9,15%).

Цікаво, що кандидатуру Павлова підтримує діючий мер Кривого Рогу Юрій Вілкул (батько відомого екс-губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула). Через проблеми зі здоровям, 71-річний Юрій Вілкул зняв свою кандидатуру для участі у другому турі виборів, хоч і набрав найбільшу кількість голосів виборців (46,27%) у першому турі.

Кандидат від “Слуги народу” Шевчик заручився підтримкою обласного керівництва – зокрема, Святослава Олійника, голови облради. Після програшу на місцевих виборах, для “слуг” Кривий Ріг став єдиним шансом для приведення свого мера на посаду. Для Олійника сьогоднішні вибори – єдиний шанс реабілітуватись перед Зеленським.

Раніше вже повідомлялося про те, що протеже олігарха Коломойського Святослав Олійник, який провалив вибори партії Зеленського в регіоні, навмисне веде політичну гру проти Президента Зеленського в його рідному Кривому Розі.