Кредитний рейтинг Московії продовжив падіння

09.04.2022 11:01   -

Рейтингове агентство S&P понизило кредитний рейтинг Московії до рівня SD (вибірковий дефолт). В агентстві вказують на ризики щодо боргових зобов’язань перед іноземними власниками облігацій.

Рівень SD означає можливість вибіркового дефолту за деякими борговими зобов’язаннями при продовженні своєчасних і повних виплат за іншими.

Про це повідомляє zerkalo.io.

Московія виконала зобов’язання в рублях за суверенними єврооблігаціями, але, як вказують в агентстві, там не очікують, що інвестори зможуть конвертувати ці рублеві платежі в долари, еквівалентні первинним сумам, або що уряд переведе ці платежі протягом 30 днів пільгового періоду. «Почасти тому, що, на нашу думку, санкції щодо РФ, ймовірно, будуть ще більш посилені найближчими тижнями», – йдеться в повідомленні S&P.

Це ускладнюватиме технічні можливості московитів виконувати умови своїх зобов’язань перед іноземними власниками облігацій.

Раніше S&P зазначало, що дефолт у Московії ще не відбувся, але він більш ніж імовірний. У березні рейтингові агентства Fitch та Moody’s також заявили про ризик нездатності РФ виконувати свої боргові зобов’язання та знизили рейтинги країни на кілька пунктів.