Дніпрянку Магучих визнали найкращою легкоатлеткою Європи у березні

09.04.2022 11:19   -

Минулого місяця українська спортсменка стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту.

 Чемпіонку світу зі стрибків у висоту українка Ярослава Магучих була визнана найкращою легкоатлеткою Європи за підсумками березня. Про це повідомляється на сторінці European Athletics в Instagram.

У березні Магучих здобула золото чемпіонату світу з легкої атлетики у приміщенні, який проходив у сербському Белграді. 20-річній спортсменці підкорилася висота 2,02 м – це найкращий стрибок у нинішньому сезоні. Нагадаємо, Ярослава Магучих присвятила перемогу на чемпіонаті світу Україні.

Ярослава Магучіх народилася 19 вересня 2001 року в Дніпрі. Батьки вирішили віддати Ярославу на карате, де тренувалась старша сестра Анастасія, яка є срібною призеркою чемпіонату Європи з карате та володаркою коричневого поясу. Однак, Ярославі карате не припало до душі. Почала паралельно з тренуванням з легкої атлетики серйозно займатися малюванням у стилі абстракції, навіть відвідувала конкурси десь до 2015—2016 років, потім вона остаточно вирішила сконцентруватися на легкій атлетиці — біг з бар’єрами, стрибки у довжину і висоту.

Токио-2020 | Легкая атлетика. Прыжки в высоту. Ласицкене против Магучих:  что ждать, где смотреть